Monday, April 18, 2011

Demokratiska problem i landstinget.

I syfte att utveckla och bredda dialogen med västmanlänningarna har landstinget Västmanland beslutat att införa årliga ting där västmanländska aktörer får möjlighet att delta och ge sin syn kring aktuella frågor i landstinget. I processen för att ta fram former för dessa ting har en arbetsgrupp arbetat med inbjudna deltagare. En av de inbjudna organisationerna är Socialdemokratiska Ungdomsförbundet något som förvånar Caroline Högström, ordförande Moderata Ungdomsförbundet i Västmanland och Mikael Andersson Elfgren, landstingsledamot (M)


- Att SSU men inte MUF får en inbjudan att delta i processen är anmärkningsvärt och visar på tydliga demokratiska problem i landstinget Västmanland. MUF är länets största politiska ungdomsförbund och vill ha samma möjlighet som SSU att delta och forma framtida arenor för diskussion, säger Carolina Högström ordförande Moderata Ungdomsförbundet Västmanland.



- Att de politiska ungdomsförbunden bjuds in till dialog kring framtida ting är något bra som bör uppmuntras, men det bör ske på lika villkor. SSU representerar långt ifrån alla ungdomar i Västmanland. Möjlighet till dialog bör ha erbjudits alla politiska ungdomsförbund i Västmanland på lika villkor. Som det är nu är processen varken demokratiskt eller rättvis avslutar Mikael Andersson Elfgren landstingsledamot (M)



För mer information kontakta

Mikael Andersson Elfgren

072-246 69 16

No comments: